Ravas-1 palletwagen met weegindicatie

Productnr.: 1989

€ 595,00
excl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

RAVAS-1

De RAVAS-1 is het ideale model voor wie de voordelen van mobiel wegen wil ervaren. De indicator toont het gewicht in 5 kg stappen met een tolerantie van ± 20 kg.


De Ravas instapmodel wegende pallettruck is uitgevoerd met een compacte indicator voor snelle en eenvoudige gewichtscontroles, die werkt op twee AA batterijen. De RAVAS-1 is het ideale model voor het checkwegen van pallets en containers. Voor € 595,- (ex works) biedt de RAVAS-1 een gewichtsindicatie in 5 kg stappen, met een tolerantie van ± 20 kg.

Nauwkeurig en solide

De RAVAS-1 is gebouwd volgens het LIST-concept. LIST, Load Indication System, is het door RAVAS gepatenteerde principe waarbij een indicatief weegsysteem op een standaard palletwagen gebouwd wordt. In een RAVAS-1 zijn geen weegcomponenten in de vorken ingebouwd, zoals dat bij de andere RAVAS wegende palletwagens wel gebeurt. Daardoor is de RAVAS-1 nagenoeg onverwoestbaar en geschikt voor zware toepassingen.

Hoe werkt de RAVAS-1?

De RAVAS-1 kent het gewicht van de lading op de palletwagen door de vervorming, die altijd als gevolg van de belasting optreedt, van de palletwagen te meten. Voor de meting is een sensor op de kop van het chassis gemonteerd. Deze sensor registreert de vervorming en de indicator van de RAVAS-1 vertaalt de meting naar een gewicht. De indicator toont het gewicht in 5 kg stappen met een tolerantie van ± 20 kg. De maximale hefcapaciteit is 2.200 kg.

Checkweging

De RAVAS-1 is een wegende pallettruck bedoeld voor algemene controlewegingen, bij goederenontvangst, bij het bepalen van verzendgewichten, voor het voorkomen van overbelading, voor veiligheidscontroles. Aangezien er geen componenten in de vorken zijn ingebouwd is het weegsysteem nagenoeg onverwoestbaar. Dit maakt het systeem tevens geschikt voor zware toepassingen, zoals aan boord van vrachtwagens en in productie omgevingen.

Efficiente indicator, compact design

Het professionele design van de indicator volgt de vormgeving van het palletwagenchassis en heeft daardoor geen uitstekende delen. Achter de behuizing zit een metalen beugel die de indicator beschermt tegen schokken en stoten door uitstekende lading of lading die per ongeluk van de pallet valt. De indicator heeft maar twee toetsen in plaats van vier op het oude model. Dat verhoogt het gebruiksgemak.

Gebruiksvriendelijk dankzij elektronische hoogtesensor

Voor een zo nauwkeurig mogelijke weging moet elke weging op een vaste hefhoogte uitgevoerd worden. Dit betekent dat men de last tot een vaste hoogte van de grond moet heffen. De RAVAS-1 beschikt over een geïntegreerde elektronische hoogtesensor die de indicator vertelt wanneer de hefhoogte bereikt is. Een ideaal hulpmiddel voor nauwkeurig gebruik van het weegsysteem. De gebruiker krijgt door middel van pijltjes in het display van de indicator informatie over wanneer de last hoog genoeg geheven is en kan vervolgens het gewicht aflezen. Tevens knippert de waarde in het display zolang de hefhoogte nog niet bereikt is. Zodra dit wel het geval is, stopt het display met knipperen en toont het gewicht. De robuuste elektronische hoogtesensor is een enorme verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de RAVAS-1.

Optelfunctie

De optelfunctie maakt het mogelijk meerdere wegingen in de indicator op te slaan. Dit gebeurt door op de “TOTAL”-toets te drukken: de indicator voegt het getoonde gewicht toe aan het optelgeheugen en laat vervolgens het aantal opgeslagen wegingen en het totaalgewicht zien. Op het display verschijnt het “M”-symbool, als teken dat het geheugen (Memory) actief is. Het geheugen is eenvoudig weer te wissen.

Twee batterijen, hoge autonomie

Slechts twee AA batterijen vormen de voeding van de RAVAS-1. De autonomie van het systeem is desondanks 150 uur. In de praktijk, gebaseerd op 10 wegingen per dag, betekent dit dat de RAVAS-1 minstens één jaar functioneert op twee batterijen, voordat ze vervangen hoeven te worden.Om energie te besparen schakelt de indicator automatisch uit als de knoppen twee minuten niet zijn ingedrukt of het systeem buiten gebruik is. Het vervangen van de batterijen is heel eenvoudig. Aan de voorkant van de indicator zit een klepje, waarachter de batterijen zich bevinden. Met slechts één schroef is dit klepje te openen en kan men de batterijen verwijderen en vervangen.

Vele voordelen:

  • Veel gebruiksvriendelijker, de geïntegreerde G-sensor zorgt voor een hoogte-indicatie in het indicatordisplay;
  • De geïntegreerde G-sensor voor de hefhoogte bevordert correct gebruik en nauwkeurigheid van het systeem;
  • Optelfunctie;
  • Overload-melding in het display;
  • 150 uur autonomie met maar twee AA-batterijen;
  • Professionele batterijoplossing, eenvoudig vervangen van de batterijen;
  • Compact vormgegeven indicator.